10 tips för när du tappat bort någonting

Det är alltid lika frustrerande när något kommer bort som t.ex. nyckelknippan, busskortet eller barnens mössa. Jag ska vara brutalt ärlig: När jag växte upp så var jag nog lite av en mardröm för mina föräldrar. Det verkade som att jag alltid lyckades tappa bort tröjor, skor och plastpåsar med saker på fritids, sportläger och i skolan.

Genom åren har jag blivit lite bättre på att hitta saker så nedan följer lite tips på hur du kan göra när det är något som har kommit bort och du ska börja leta efter det.

  1. Börja inte stressleta på en gång

Det är ingen idé att börja rusa runt och leta på en gång (något som faktiskt som de allra flesta av oss gör automatiskt så fort något försvunnit).Ta lite tid och stanna upp istället. Andas och börja tänk: Vart ska jag börja leta? Och vart kan den borttappade prylen vara?

  1. Tänk efter: vart såg du saken senast?

Avgränsa och tänk över vart du såg prylen senast och vad det var som du gjorde då:

T.ex. “Okej, jag såg mössan senast nu på morgonen och vi har inte vait ute ännu idag, så då MÅSTE den vara I huset någonstans…”

Om du inte är helt säker på vart du såg den borttapade prylen senast så kan du testa att skriva ner de senaste platserna du kommer ihåg att du sett den vid. Den här listan blir användbar sen när du ska beta av platse som du letat på och platser du är 100% säker på att din pryl inte kan vara på.

  1. Försök komma in i samma sinnesstämmning

T.ex. Om det är barnens skor som är borta, tänk igenom varje steg ni går igenom när barnen ska ut, dvs “Påklädningsrutinen” eller er normala “Morgonrutin” när barn ska lämnas på dagis eller förskolan.

4.Se upp för kamouflage-effekten.

För mig är det här en av de vanligaste anledningarna till att saker försvinner hemma I lägenheten. Säg att man letar efter sina nycklar, men att man inte kan hitta dem någonstans. Ofta har det hänt att något hamnat över och täckt nyckelknippan så att även fast nycklarna är nära där den normalt ska finnas så letar jag inte ens på det stället då jag inte kan se några tecken elled ledtrådar från det jag letar efter.

Lyft bort prylar, titta I springor, jackfoder och andra områden som är svåråtkomliga I hemmet.

  1. Ifrågasätt det du tar för givet

bli uppjagad och känna sig lite stressad är naturligt, men om du ger dig själv lite tid och tar det lugnt så kommer du kunna fokusera bättre och släppa fram

Enligt en studie gjord av Aberdeens Universitet  så ska man  även leta I de stökigare delarna av ens hus: Många som letar efter borttapade prylar slösar tid när de letar på ställen som är för välstädade.

Fortsätt leta med andra ord, på alla möjliga ställen.

  1. Kika I papperskorgen eller återvinningskärlen.

Nu börjar läget bli desperat! Men ibland händer det faktiskt att man “råkar” slänga något I papperskorgen som inte borde ha varit där. Det kan vara värt att kikaefter lite snabbt I papperskorgen och I återvinningskärl så att inget åkt in dit av misstag.

  1. Kan du fortfarande inte hitta det du letar efter, utvidga sökområdet, repetera, och kanske ge det lite tid.

Jag tappade nyligen bort min månadsbiljett för tåget, tänkte att den hade jag väl glömt på tåget någon dag… och så hittade jag det igen långt senare I vardagsrummet.

  1. Besök “hittegodsavdelningen” (eller ring till den).

Många är de gånger jag själv behövt uppsöka eller prata med hittegodsavdelningen. Och mycket riktigt, ibland händer det att de har det som jag har tappat bort. Men oavsett så kan det vara bra att ringa till dem så att de kan hålla ett öga öppet om det kommit in något som matchar beskrivningen av din borttapade ägodel.

Om inte annat så hjälper det dig att utesluta ett par platser där dina prylar inte kan vara!

9. Be någon annan om hjälp

Ibland kan allt som behövs vara någon annans perspektiv eller sätt att leta. Be någon du känner att hjälpa till att leta, eller ställa frågor till dig som “har du letat där?” eller “men du, ska du inte kolla igenom under soffan en gång till?”

10. Ibland så…

I sällsynta fall så försvinner saker för gott. Men om det t.ex. är något klädesplagg som barnen tappat bort I skolan och du märkt det med t.ex. namnlappar  eller hade dem I en ryggsäck med ditt namn på  så finns det en väldigt god chans att de kommer tillbaka.

Gästinlägg av Alexander Bergström grundare av Sveriges första hemsida om röstassistenter som Google Home i Sverige och även en sajt om de bästa tillbehören för din hund.

5 Tips Inför Barnens Sportaktiviteter

TIPS INFÖR BARNENS SPORTAKTIVITETER

Ska ditt barn börja med ny sport till hösten? Kanske fotboll, handboll, dans eller ridning? Vi har fem tips på hur du kan göra för att allt ska gå så smidigt som möjligt.

1. Vill ditt barn börja med något, men är osäker på vad? Ägna lite tid åt att forska om vad som går att hitta på i närheten av där ni bor, och lägg fram flera förslag. Försök att se till så att ditt barn inte börjar med något på grund av grupptryck eller press.

2. Lär barnen att vara både bra vinnare och bra förlorare. Detta är viktigt för att barnen ska fungera tillsammans, särskilt i lagsporter såsom fotboll och handboll.

3. Heja på ditt barn, så mycket det går. Ditt stöd är viktigt! Särskilt om någon träning skulle gå lite sämre.

4. Se till att ditt barn får i sig ordentligt med mat. Mellanmål är viktigt, och likaså är en bra, hälsosam middag!

5. Märk upp ditt barns sportkläder och tillbehör så att inget kommer bort eller blandas ihop med någon annans.  Med vårt smidiga sportpaket får du allt du behöver, så att du kan märka upp allt från vattenflaskor och skor till kläder, handdukar och gympapåsar. Paketet innehåller vinyletiketter för skor, mini-vinyletiketter till vattenflaskor och liknande, namntaggar till jackor, självhäftande namnetiketter till kläder samt trycka-fast-namnetiketter som fungerar bra till kläder och strumpor. Paketet hittar du här. 

5 Tips Inför Skolstarten

 

Nu är det inte långt kvar tills skolan börjar igen, och det är hög tid att tänka på att få allt iordning inför skolstarten. Kanske har du till och med ett barn som ska börja skolan för allra första gången? Här är några tips på hur allt går lite smidigare, och roligare!

1. För att slippa stressade morgnar, gör en enkel checklista med allt som ska göras på morgonen och allt som ska med i skolväskan. Låt ditt barn vara med och göra checklistan, och använd färg och form, så blir det lite roligare att vara organiserad!

Untitled design

2. I skolan behövs ju pennor, papper, sudd, och liknande. Köp nytt till barnen om något fattas, och gärna något extra roligt, färgglatt eller med barnens favoritkaraktärer på kanske! Vi säljer personliga pennskrin, blyertspennor och färgpennor, som både gör att det blir lättare att hålla reda på barnens saker, och är kul för barnen.

3. Gör frukosten första dagen lite mer speciell. Är ditt barn lite nervöst kan detta vara ett bra sätt att få hen att tänka på något annat. Vi föreslår plättar med sylt och grädde, croissanter (finns att köpa på burk som sen gräddas snabbt i ugnen) med nutella, eller extra roliga frukostflingor.

Untitled design

4. I en skolklass med många barn är det lätt hänt att saker kommer bort. För att undvika detta är det smart att märka barnens kläder, skor, väskor och andra saker med deras namn. För att göra allt lite enklare har vi plockat ihop flera olika tillbaka-till-skolan-paket med utvalda produkter, som du kan hitta här. Alla paket innehåller namntaggar till väskan och ett urval av vinyletiketter som är perfekta till allt från vattenflaskor till pennskrin. Utöver dessa kan du välja mellan sy-på-etiketter, lättanvändliga stryka-fast-etiketter, trycka-fast-etiketter, självhäftande etiketter, vävda stryka-fast-etiketter och klicka-fast-etiketter. Alla med ditt barns namn, såklart.

5. Är du lärare? Med vårt klassrumspaket får du upp till 26 olika namn, så att du kan beställa några etiketter var till halla barnen i klassen! Perfekt för att märka upp bänkar, lådor, krokar och allt möjligt.

Lycka till!

5 Somriga Recept att Göra med Barnen

Sommaren är som gjord för att fika, men ibland kan det vara svårt att hitta på nya, roliga mellanmål och godsaker, särskilt om man inte vill att barnen ska få i sig allt för mycket socker… Vi har samlat ihop några riktigt somriga och roliga idéer, både nyttiga och lite onyttigare, som dessutom är perfekta att göra tillsammans med barnen.

isglass vattenmelon kiwi

Isglass gjord på vattenmelon och kiwi – kul, nyttigt, och gott! Receptet hittar du här.

snacks på frusen yoghurt och bär

Frusen yoghurt blir som en mix mellan isglass och yorghurtgodis – mums! Recept här.

banana split på pinne

Hur goda ser de här ut? Banana split på pinne – som den älskade desserten, men lite nyttigare, enklare och roligare. Kika in här för receptet.

IMG_0365

Inte lika nyttiga, men är det sommar så är det! Dessa isglassar med hallon och grädde ser onekligen somriga och mumsiga ut. Klicka här för receptet.

små äppelpajer

Eller, om vädret är ruskigt och ingen är sugen på något kallt så kan dessa superenkla mini-äppelpajer vara en idé. Receptet finns här.

 

Att baka med barn kan göra köket stökigt. Varför inte göra allt lite enklare med våra praktiska köksetiketter? Med dem blir skafferiet mycket lättare att hitta i!

10 Tips Inför Semestern eller Dagsutflykten

Sommaren är här och många har säkert både utlandssemestrar och dagsutflykter planerade. Kanske ska ni till Liseberg eller Gröna Lund, på solsemester, eller till Disneyland Paris? Eller kanske på utflykt till badstranden? Här är några tips på hur allt kan gå lite smidigare.

1. Kolla vädret och packa för alla omständigheter! Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder…

2. I sommarvärmen är det viktigt att dricka mycket vatten. Glöm inte att märka upp vattenflaskorna med våra vinyletiketter.

3.  Ha bekväma skor, särskilt om ni ska ut och gå mycket, som man ju gör på nöjesfält.

4. Är det soligt, glöm inte att smörja in barnen (och er själva) med solskyddsfaktor!

5. För att göra det lättare när ni väntar på bagaget på flygplatsen, använd våra personliga bagageremmar. Resväskorna blir då mycket lättare att identifiera! Bagageremmarna finns här. 

6. Ska ni på bilsemester? Se till att hitta på många olika lekar och ta med saker att göra så att barnen har saker att sysselsätta sig med.

7. Glöm inte att ta med ett första-hjälpen-kit. Barn kan ju vara rätt vilda och skrapsår är i princip oundvikliga på sommaren!

8. Ta med gott om matsäck! Vare sig ni ska på bilsemester, på dagsutflykt eller flyga iväg utomlands så kommer både barnen och ni själva garanterat behöva energipåfyllning med jämna mellanrum.

Semesterpaket

9. För enkelhetens skull har vi plockat ihop ett etikettpaket för utlandssemestern. Detta innehåller namntaggar till väskor och till jackor, ID-armband ifall barnen kommer bort, kylande gel-pack för att hålla maten kall eller för att lägga på bulor, personliga bagageremmar, klädetiketter för att hålla isär barnens kläder, vinyletiketter för att märka upp vattenflaskor, matlådor och liknande, Semesterpaketet hittar ni här. Dessa produkter finns så klart även individuellt.

Semesterpaket

10. Ska ni campa? Vi har dessutom ett speciellt campingpaket, där vi har valt ut några produkter som är perfekt för campingen. Detta innehåller vinyletiketter till termosen och matlådorna, trycka-fast-namnetiketter till kläder och strumpor, namntaggar till jackor, ID-band i fall att barnen kommer bort, och antingen en personlig gympapåse eller ett personligt pennskrin. Paketet hittar ni här.

Bonustips: Ska ni ut och vandra i sommar? Om ni ska ut och gå långt t.ex. i fjällen eller ute på landet så är det viktigt att se till att alla i familjen har en bra hållning. Det kan också vara en bra idé att testa eventuella skor eller ryggsäckar innan för att se hur de funkar under en längre vandring.

Ha det kul i sommar!

10 Förslag på roliga aktiviteter att göra med barnen i sommar

Här kommer tio tips på roliga saker att göra med barnen i sommar!

IMG_0238

1. Åk och bada på närmaste badplats, och glöm inte att märka upp badkläder och badlakan med våra namnlappar!

campa500

2. Campa i trädgården . Låt barnen prova på att campinglivet, men på säkert avstånd från hemmet.

2429152_1200_823

3. Gå på äventyr i skogen och plocka blåbär.

1024px-Tom_Tits_Experiment_2013_01

4. Om det regnar, besök ett barnvänligt museum, som till exempel Tom Tits i Södertälje eller Aquaria Vattenmuseum och Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm.

3465d1c5c3fcbca6ccae00c9cc8f88b2

5. Lek kurragömma utomhus!

6. Gå på nöjesfält, till exempel Gröna Lund eller Liseberg. Våra ID-band gör det lätt för barnen att hitta tillbaka till er om de kommer bort.

download

7. Gör en egen drake tillsammans med ditt barn och låt barnet dekorera det. Sen är det bara att flyga drake utomhus!

8. Ta chansen när det går att vara ute utan att frysa och ha ett vattenkrig, kanske med vattenballonger.

Lolly1_682_1082633a

9. Gör egen isglass, gärna I olika roliga färger och smaker.

download (1)

10. Grilla marshmallows på pinnar.

5 Tips för Solsemestern

Sommaren är runt hörnet och kanske det är dags att åka iväg till lite varmare breddgrader? Semestern kan vara en skön tid för att koppla av, här delar vi med oss av 5 tips som kan göra den ännu bättre!

1. Nyfiken på hur bra hotellet/restaurangen/stranden är?

Använd en hemsida såsom Tripadvisor eller Yelp för att få fram recensioner från andra som besökt samma plats. Det kan också vara värt att söka upp företaget direkt på Facebook, och se vad folk skriver på t.ex. restaurangens Facebook

2. Soligt? Kom ihåg att använda solskydd innan du går ut i solen så att solskyddet hinner gå in i huden

Mer tips om att välja rätt typ av solskydd finns på Apotekets hemsida

3. Se till att barnen inte kommer bort

11188306_10152854307541824_3020472344968129168_n

Vi rekommenderar infoband™ – fyll enkelt i dina kontaktuppgifter på dessa återanvändningsbara infoband.

4. Skydda dina tillhörigheter på stranden!

En tom flaska Lotion kan med fördel användas för att gömma fickpengar på stranden!

60-New-Uses-For-Everyday-Items20

5. Och kom ihåg – ta det lugnt och var försiktig i solen!

Ska-solen-fortsatta-lysa-pa-Surte-BK

 

 

10 år av Namnlappar – Historien om Labels4Kids

Untitled Infographic (4)

Vårtecken: 8 Bevis På Att Våren Snart Är Här

Visst kan man inte undgå att älska våren? En årstid när solen kommer fram, barnen kan leka ute mer och sommaren väntar runt hörnet. För en stund så lägger vi namnlapparna åt sidan på bloggen och listar våra 8 bästa vårtecken.

Om du ser dessa så kan du vara säker att våren snart är här!

1. Snödroppar

16513618066_87292b5325

2. Nystädade gator

IMG_5402

 

3. Fågelsång

1284814_520_292

4. Majbrasa

1323795

5. Årets första utefika

Kaffe och bulle

6. Vintergäck

6213_1

7. Tussilago

Coltsfoot

8. Och så klart: Mer sol!

sol

 

 

Topp 10: Sverige vanligaste namn

Eftersom vi på Labels4Kids sålt namnlappar och namnetiketter i över än 10 år så märker vi att vissa namn är betydligt vanligare än andra. SCB (Statistiska Centralbyrån) släppte för inte sålänge sen statistik på de vanligaste namnen barn fick förra året, och såhär såg det ut.

png

« Older posts

© 2021 Labels4kids blogg

Theme by Anders NorenUp ↑